|
StarCraft RPG autorska gra fabularna
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Toxin Arbiter

|
Wysłany: Pią Gru 01, 2006 9:12 pm Temat postu: Nowe gagatki... |
|
|
Tak myśle, myśle, szukam i szukam, nie ma na tym forum tematu o nowych zergach. Oczywiście są tam jakieś pojedyńcze sztuki, ale nigdzie nie ma ich zebranych w, że tak powiem, kupie. Postawiłem więc ten temat, aby za zgodą autorów, inni MG mogli korzystać z pomysłów innych. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Toxin Arbiter

|
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 7:43 pm Temat postu: |
|
|
Allisk
Rany: 8
Wytrzymałość: 3
Obrona bierna: 15
Pancerz: 1z1
Atak: 5z3
Obrażenia: 4z4(pazury)
Prędkość: 75km/h
Opis: Allingi znalezione na Vedze zostały szybko wcielone do armii zergów. Zerglingi były za słabę aby poradzić sobie z siłami wroga. Nadświadomość szukała rozwiązania tego problemu. Zanlazła je dopiero na Vedze. Allingi to łowcy. Doskonali w swoim fachu. Szybcy i silni. To dlatego Zergowie ich zasymilowali. Zmienili ich broń. Teraz zamiast ogona z kolcem używają potężnych pazurów.
Wygląd: Alliski są bardzo duże (ok. 1.7 cm). Dobrze zbudowane, podobne do jaszczórek. Jednakże chodza na dwóch łapach. Nie mają normalnych kończyn przednich tylko wielkie pazury. Chodzą na dwóch silnie umięśnionych nogach, wspierają się ogonem. Pokryty łuskami o powierzchni ok. 50 cm2. Są mocne i dość grube, w stanie powstrzymać większość ataków. _________________

Ostatnio zmieniony przez Toxin dnia Pon Gru 04, 2006 9:50 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dr_grubas Vulture
|
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 9:17 pm Temat postu: |
|
|
| Jeśli byś mógl po krótce streści wygląd tego stwora byłbym wielce wdzięczny.. same statystki to odrobinkę za malo żeby jakieś stworzenie zaistaniało w świecie gry. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MARO Królowa

|
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 10:47 pm Temat postu: |
|
|
| Toxin napisał: |
| Alliski są bardzo duże (ok. 1.7 cm). |
Nom, opis troche słaby.
A to że zerglingi są słabe to każdy wie, ale ich wielkim plusem jest liczebność i szybkość. Głównie używane jako mięcho armatnie aby zająć wroga, a w tym czasie Hydrale podejdą i oplują przeciwnika.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
firien Królowa
|
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 10:53 pm Temat postu: |
|
|
bardzo fajnie, ale przydałoby się odejść od bazowania na zerglingu czy hydralisku, można wymyślić np. psioniczną żabę, coś w stylu defilera, kopia cerebranta na nogach, zmutowana plująca kwasem sowa....
Kopie zerglinga można wymyślać w ilościach sporych na bieżąco
Co prawda ja jestem za głupi żeby coś sensownego podać |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Drache Sługa Chaosu

|
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 10:57 pm Temat postu: |
|
|
Szczerze? Napisalbym to lepiej.....
Poza tym prawda - kopiować obecne zergi to każdy może. Sztuką jest wyczarować cokolwiek nowego.
I nie kryjmy się - bez porządnego opisu daleko dana paskuda nie zajedzie. _________________ Carpe Diem.
Wszelkie błędy ortograficzne popełnione świadomie.
2007-02-24 - 333 posty, połowa ZUA! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Craven Nadświadomość

|
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 11:07 am Temat postu: |
|
|
Też nie jestem pod wrażeniem. _________________ Mateusz "Craven" Wielgosz
"Protoss warriors aren't made great. They are born great."
"Laugh and the world laughs with you. Weep and you weep alone."
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zerdal Łowca

|
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 1:46 pm Temat postu: |
|
|
Już gdzieś pisałem, żeby tworząc nowe Zergi stawiać na ORGINALNOŚĆ, a nie kopiować stare pomysły...
Oczywiście trudno jest wymyśleć coś odkrywczego, ale publikowanie takich Zergów jak ten powyżej, mija się całkowicie z celem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Toxin Arbiter

|
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 5:16 pm Temat postu: |
|
|
Powiem wam tak. Krytykujecie, krytykujecie a nic lepszego nie macie(Craven ty tego nie bież do siebie boś ty wymyślił wiele ). Wiem że to czyste "zżynanie" z Zerglinga(oby żył wiecznie), ale ja obecnie pracuje nad czymś pochodzącym od ryhydrona(czy jakoś tak). Więc przestacie komentować tylko dajcie coś od siebie. Ostatnimi czasy w TV leciał odcinek Kiepskich jak to Ferdek został krytykiem. Wy robicie coś podobnego. Krytykujecie innych a sami gówno wiecie. (ostro to wyszło ale uff wyprowadziło mnie to z równowagi psionicznej.) _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Drache Sługa Chaosu

|
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 5:35 pm Temat postu: |
|
|
Jesteś chłopcze pewien, że nic nie mamy? Mogę Cię zapewnić, że w zanadrzu cosik mam, ale nie czas teraz, by ujawniać me skromne projekta.
Poza tym przyjmuj krytykę z godnością, a nie unoś się jak dzieciak, któremu nagle zabrano lizaka. Skoro kilka osób stwierdza, że w projekcie jest coś nie tak, to chyba oznacza to coś, czyż nie?
A to, że obecnie pracujesz nad nowym potworkiem nie znaczy, że nie możemy komentować tego, zwłaszcza, że to jest forum - tutaj się komentuje i krytykuje, by nowe projekta wyszły lepiej.
Zrozumiano? _________________ Carpe Diem.
|
| Powrót do góry |
|
 |
Toxin Arbiter

|
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 6:18 pm Temat postu: |
|
|
Chodziło mi o to żebyście sami zaczęli coś zamieszczać. Mój Zerg nie jest udany ale miał on zachęcić was na zasadzie "skoro on może to ja też". _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Drache Sługa Chaosu

|
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 8:44 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz, sam fakt, że siedzimy tutaj, omawiamy większość spraw i przedstawiamy swoje pomysły oznacza, że chcemy pracować i zależy nam na tym. Inaczej dawno opuścilibyśmy to forum i zabralibyśmy się za coś pożyteczniejszego, na przykład wkuwanie materiału maturalnego. Dlatego też sama w sobie zachęta jest dla nas zbędna, wierz mi. _________________ Carpe Diem.
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cylindryk SSJ4

|
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Mutacje Rhydona i innych zwierzaków jestem ci dzisiaj lub do końca tygodnia wysłać (mam na swoim kompie, ale ostatnio z czasem problemy), mojego autorstwa jeśli chodzi o mechanikę jest Kolczatka i Roverlisk, nieco też podpakowałem Behemota. Obecnie robię coś cięższego od Ultraliska i coś lżejszego, ale strzelającego. Myślę, że po styczniu to będzie.. no dobra, po początku stycznia... _________________ Siergiej Scully, Firebat, MG=Dante
Sev Scully, policjant, MG=Dante |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MARO Królowa

|
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 8:48 pm Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
| Obecnie robię coś cięższego od Ultraliska... |
Huh... nie wiem czy może być coś mocniejszego od tego zergowskiego-czołgu.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cylindryk SSJ4

|
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 9:59 pm Temat postu: |
|
|
Może... nie dość, że pod nogami jest w stanie zmiażdżyć Siegie Tanka, to zasięg ostrzy jest ogromny... a jego artyleria... no, to dopiero będzie coś. Ale te stwory będą wyjątkowo rzadkie, bo kosztują strasznie dużo, że o amunicji nie wspomnę...  _________________ Siergiej Scully, Firebat, MG=Dante
Sev Scully, policjant, MG=Dante |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|