| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Craven Nadświadomość

|
Wysłany: Sob Paź 07, 2006 1:52 pm Temat postu: §5 Terranie - Sprzęt |
|
|
Proszę byście tu zamieszczali swoje uwagi na temat najnowszego PDFa SCRPG.
http://aleja-fantasy.9g.pl/starcraftrpg/index.php?cmd=viewart&id=6
Forum sobie coś nie radzi z linkiem bezpośrednim więc powyżej link do działu download. Tam ściągniecie Ekwipunek Terran wersja (2.0.1) - 1,2M _________________ Mateusz "Craven" Wielgosz
"Protoss warriors aren't made great. They are born great."
"Laugh and the world laughs with you. Weep and you weep alone."
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amdor Goliath

|
Wysłany: Sob Paź 07, 2006 2:32 pm Temat postu: |
|
|
rysunki ładne wieczorkiem sprawdze bledy  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
firien Królowa
|
Wysłany: Sob Paź 07, 2006 2:46 pm Temat postu: |
|
|
| fajne:) ilustracje mi się podobają, apteczka fajna:) a gościu z implanatami jest super! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dr_grubas Vulture
|
Wysłany: Sob Paź 07, 2006 8:04 pm Temat postu: |
|
|
| ZArąbiste. Powiedz planujesz zrobic mape Sektora, lub ewentualnie opis co ciekawszych planet? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zertul Dark Templar

|
Wysłany: Nie Paź 08, 2006 10:04 am Temat postu: |
|
|
| dr_grubas napisał: |
| ZArąbiste. Powiedz planujesz zrobic mape Sektora, lub ewentualnie opis co ciekawszych planet? |
Takie coś Craven napewno zostawi w inwencji mistrzów gry co do ilustracjii no cóż są niezłe.
PS: Czy na rysunku przedstawiającym firebata hydrala i tassadara zachowano proporcje? Bo zawsze sie zastanawiałem jak to wygląda z wzrostem człowieka i wzrostem protossa. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dark_Archon_ Executor

|
Wysłany: Nie Paź 08, 2006 11:49 am Temat postu: |
|
|
Na rysunku przedstawiającym kilka rodzajów broni oraz goliatha jest jakieś dziwne pismo - czy aby nie Star Wars'owe?
A najbardziej mi się podoba tu goliath rozrysowany na kratkach - aż na myśl przychodzą plany budowy... _________________
| alqua napisał: |
| Dodatkowym atutem ZA zabijaniem ludzi jest to, że w historii istnieli ludzie, którzy dzięki mordowaniu zaszli daleko (ot, Hitler, Stalin) |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Craven Nadświadomość

|
Wysłany: Nie Paź 08, 2006 12:42 pm Temat postu: |
|
|
| Zertul napisał: |
| PS: Czy na rysunku przedstawiającym firebata hydrala i tassadara zachowano proporcje? Bo zawsze sie zastanawiałem jak to wygląda z wzrostem człowieka i wzrostem protossa. |
A gdzie masz taką grafę?
Ale ogólnie protossi są znacznie wyżsi od ludzi (o głowę lub półtorej, czyli mają 200-220cm).
Co do mapki - niechętnie. Wolałbym to pozostawić MG, ale może pomyślimy. _________________ Mateusz "Craven" Wielgosz
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Zertul Dark Templar

|
Wysłany: Nie Paź 08, 2006 1:07 pm Temat postu: |
|
|
| Hmm napewno coś takiego gdzieś widziałem miałem wrażenie, że w najnowszym pdf'ie terran dziwne... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Havock Ultralisk

|
Wysłany: Nie Paź 08, 2006 1:14 pm Temat postu: |
|
|
| Dark_Archon_ napisał: |
| Na rysunku przedstawiającym kilka rodzajów broni oraz goliatha jest jakieś dziwne pismo - czy aby nie Star Wars'owe? |
Nie, to zwykłe spontaniczne znaczki
| Dark_Archon_ napisał: |
| aż na myśl przychodzą plany budowy... |
Dokładnie o taki efekt mi chodziło |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cylindryk SSJ4

|
Wysłany: Nie Paź 08, 2006 9:23 pm Temat postu: |
|
|
Nie, Aurebesh wygląda tak:
Choć nie powiem, jestem ciekaw, co oznaczają te znaczki (mi to wygląda na elficki z Władcy Pierścieni). _________________ Siergiej Scully, Firebat, MG=Dante
Sev Scully, policjant, MG=Dante |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MARO Królowa

|
Wysłany: Sob Paź 14, 2006 2:01 pm Temat postu: |
|
|
Ja dopiero dopiero teraz przeglądałem grafike Ekwipunku Terran.
Ogólnie wszysto spoko, ale mam takie dziwne wrażenie że w tej grafice brakuje "czegoś", co jest w grafice protosów i zergów. Nie wiem czy tylko ja mam takie odczucia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Craven Nadświadomość

|
Wysłany: Sob Paź 14, 2006 2:04 pm Temat postu: |
|
|
Spróbuj pomyśleć co to za "coś" - to będziemy mogli pomysleć nad dodaniem TEGO  _________________ Mateusz "Craven" Wielgosz
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MARO Królowa

|
Wysłany: Sob Paź 14, 2006 2:10 pm Temat postu: |
|
|
Chodzi mi o to, że grafika protosów i zergów jest naprawde dobra, ktoś miał naprawde dobry pomysł i napracował sie zad zrobieniem takiej grafiki. Jednak grafika u terran (przynajmniej mi się tak wydaje) robiona była tak poprostu, żeby była.
Rysunek apteczki jest wspaniały, to musze przyznać. Jednak rysunek Goliata i tego dziwacznego pojazdu jakoś mnie nie poruszają. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kogol Corsair

|
Wysłany: Nie Paź 15, 2006 9:31 am Temat postu: |
|
|
Mnie nie pasuja tylko 2 rzeczy:
koles od implantow ma nienaturalnie chuda szyje, ktora od brody znajduje sie jakies pol metra
a drugie to poprostu za malo rysunkow  _________________ PREDATOR WIECZNIE ŻYWY!!!!
Kel-har i Aran'Tor-Mroczni Templariusze
Nicolau van Helsing-Pilot Wasilij Puszkin-Technik
Wandah-Rozjemca ...I wiele innych  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
GoodBad Ultralisk

|
Wysłany: Sro Paź 18, 2006 5:56 pm Temat postu: |
|
|
Do czegoś przyczepić się muszę....
Wszystko to broń wojskowa, prawda?
Enforcer i Ingram: wojsko lubi unifikować, więc dlaczego krótka broń boczna i automatyczna krótka broń będąca wyposażeniem załóg czołgów i artylerii (bo w takiej roli w wojsku występują pistolety maszynowe) używają różnej amunicji. Obie klasy broni używają amunicji pistoletowej, więc logicznie myślący generał od zaopatrzenia zamówi broń, do której pasować będą zmagazynowane kulki.
Podobna sprawa ze Smartgunem i Minigunem. Oba są bronią wsparcia, różnica polega na celności i ilości wypluwanych pocisków. A ten "specjalny wysięgnik" to system żyroskopowy który utrzymuje smartguna we włąściwej pozycji
Wazna sprawa... siła broni klasy minigun leży w ilości wystrzeliwanych pocisków a nie w ich kalibrze. Te obecnie montowane na helikopterach mają kaliber 5.56mm. A armaty kalibru 20mm ważą już ok 300kg, więc myślę że chodzi raczej o tego miniguna 5.56 lub jego odpowiednik ze swiata StarCrafta a nie o działko klasy Avenger
Pancerze:
CMC to skrót od Colonial Marine Corps, prawda? To może Ziemniaki z UED mają sprzęt nowocześniejszy? :>
Pojazdy:
Propozycje nazw (zaczerpnięte z nazw pojazdów współczesnych):
Light Tank: MPCV Stingray (Multi Purpose Combat Vehicle)
Heavy Tank: MBT Challenger (Main Battle Tank)
Infary Support Tank: ICV Pathfinder (Infantry Combat Vehicle)
A teraz technikalia (znów będę się czepiał)
Long range tank - zasięg na szosie 540 km + redukcja uzbrojenia=totalny bezsens. Wybitnie nieekonomiczny T-72 z lat siedemdziesiątych ma zasięg 550km i mowa tu o zasięgu bojowym, i ma działo 125 mm, prędkość maksymalna 80 km/h, a po drobnej przeróbce gaźnika i zmniejszeniu zasięgu do 400km nawet do 110 km/h to bydlę rozwija
Heavy Tank - hmm, nie żebym się czepiał... ale haubica na czołgu... zamienia go w działo samobieżne. Haubica jest to działo przeznaczone do strzelania stromotorowego - w fortyfikacje trafi, we wrogi pojazd... chyba cudem. Dlatego już od II wojny światowej istnieje podział na: czołgi, działa samobieżne i działa szturmowe.
Wiem że nazwa haubica brzmi nieźle, ale w czołgach i działach szturmowych montowane są armaty, w działach samobieżnych przeważnie też, ale haubice też bywają samobieżne.
Orca/Dropship: Po cholerę dropszipy jak Orki są lepsze? Orca jest uzbrojona i to dość mocno, zwrotna... może zmienić klasyfikację na wsparcie desantu? Rozumiem że w RTS dropship miał ściśle ograniczoną ładowność - 8 Marine lub 4 Goliathy lub 2 Siege.... A nie można po prostu dać tonażu z możliwością wymiany go na pasażerów? Podpowiem tylko że śmigłowiec Sikorskiego - Supew Stallion może zabrać 52 żołnierzy z pełnym wyposażeniem lub podwieszony czołg. A jeżeli w Dropshipie mieszczą się dwa czołgi - to tych dziesięciu marine brzmi trochę śmiesznie.
I szczegół merytoryczny.... prędkość Macha nie zawsze jest jednakowa, zależy od gęstości powietrza czyli od wysokości lotu. A w kosmosie lepszym wskaźnikiem niż prędkość byłoby przyspieszenie + prędkość na sekundę. Bo wszystkie te statki powietrzne/kosmiczne muszą osiągać pierwszą prędkość kosmiczną... czyli jakieś 10.7 km/s - tyle potrzeba żeby wyjść na orbitę. Jest to 38520 km/h. A o ile dobrze rozumiem to te pojazdy kursują tam i z powrotem a nie tylko do studni grawitacyjnej.
Ekwipunek polowy: biorąc pod uwae możliwości zergów sensownym zdaje się nie tylko wykorzystanie czujników ruchu... przydałyby się czujniki sejsmiczne, wykrywacze podczerwieni, może coś jeszcze....
To tyle czepiania się
Ogólnie nie jest źle. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|