Forum StarCraft RPG
autorska gra fabularna

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nowe gagatki...
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum StarCraft RPG Strona Główna -> Zergowie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Alex Trusk
Święty

PostWysłany: Nie Gru 10, 2006 1:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może coś takiego:

Gerling:
Rany:4
Wytrzymałość:4
Obrona bierna 25
Pancerz:1z1
Atak:4z3
Obrażenia:4z3
Prędkość:40km/h

Gerlingi są stworzeniami, znanymi od dawna przez Ludzkość. Początkowo sądzono, iż stanowią odrębną rasę, niezdolną do posługiwania się jakąkolwiek technologią. Jednakże założenie to okazało się błędnym. Gerlingi, choć, jako jedne z niewielu stworzeń z zergowskiego Roju, obdarzone władną, wysoką inteligencją, stanowią integralną część tej rasy. Na polu bitwy Gerlingi stanowią ogromne zagrożenie - ich zdolności w walce wręcz są wręcz legendarne. Prędkość, połączona z dużą siła i niewyobrażalnie wręcz ostrymi szponami, stanowią prawdziwie morderczą mieszankę. Pojedynczy Gerling zdolny jest bez problemu do rozprucia CMC-300, zaś większa ich liczba jest w stanie w mgnieniu oka powalić Goliata Na szczęście Gerlingi są całkowicie bezbronne na większą odległość oraz nie umieją się zakopywać. Ich naturalne opancerzenie nie stanowi żądnej ochrony przed pociskami z gaussa czy CKM, dlatego też należy za wszelką cenę dążyć do ich wyeliminowania, zanim będą w stanie dotrzeć do naszych linii.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Cylindryk
SSJ4

PostWysłany: Nie Gru 10, 2006 2:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jak to to wygląda?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
Alex Trusk
Święty

PostWysłany: Nie Gru 10, 2006 2:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Opis do gerlinga: Humanoidalne stworzenie o podobnej budowie do człowieka. Ma dwie nogi na których biega oraz cztery ręce zakończone pątężnymi pazurami. Na klacie ma pancerz a jego głowa przypomina łeb zerglinga tylko bez kostnego pióropusza.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Drache
Sługa Chaosu

PostWysłany: Nie Gru 10, 2006 3:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rasa o własnej, wysokiej inteligencji, stanowiąca część Roju? Coś mi się wydaje, że te dwie rzeczy przeczą samym sobie. Tak się przecież nie da!

2007-02-24 - 333 posty, połowa ZUA!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Spider
PSI Master

PostWysłany: Nie Gru 10, 2006 5:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To zaprzeczenie podstawowej zasadzie Roju - inteligencję pozostawia się dowódcom, a nie jednostkom. Tylko wtedy można doążyć do jedności. A humanoidalne zergi to moim zdaniem "pakowanie na siłę" czegoś nowego. Gdyby Zergi chciały miać humanoidalne jednostki w swoim zanadrzu, to już dawno skorzystaliby z ludzkiego DNA lub chociażby z odpowiednio spreparowanych Zainfekowanych.
Craven
Nadświadomość

PostWysłany: Nie Gru 10, 2006 5:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Intelekt napewno nie, natomiast można pomyśleć nad humanoidami - np do walki w trudnym terenie, w lasach i górach. Ale zrobiłbym to trochę inaczej czyli jeśli już 4 ręce i dwie nogi, to tylko dwie ręce bojowe a dwie chwytne. Albo niech będzie humanoid - czyli dwie ręce, dwie nogi, głowa, nogi i ręce chwytne, a walczą kopiąc lub uderzając pięściami - zrogowaciała skóra + wielka siła wystarczą.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Azuir
Duch

PostWysłany: Nie Gru 10, 2006 6:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja mam pomysł. Jak skończe go opracowywać to wam wrzuce tutaj. Na razie nakłada się na siebie proces tworzenia + szlaban za kiepskie oceny, dlatego na razie nie ujżycie tego "nowego gagatka"... Evil or Very Mad
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Cylindryk
SSJ4

PostWysłany: Nie Gru 31, 2006 9:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dwa nowe gagatki czekają na Sieć... Artalisk (Zergowska Artyleria) i... Miner. Na razie po prostu Miner. Dlaczego on? Cóż, Lurkery i im podobne nie zawsze wystarczają, a najzwyklejsze miny, które rażą kilka celów są naprawdę bardzo przydatne. Przy dobrym układzie ujrzycie je już jutro.

A ja dalej pracuję nad kolejnymi. Tak ze dwa kosmiczne (Zergowie są strasznie słabi w kosmosie i powietrzu), jeden liniowy (znaczy się piechota frontowa) i coś podziemnego (porusza się pod ziemią... baaardzo niebezpieczne. Smile).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zgodnie z zapowiedzią oto dwa nowe Zergi, przeogromny Artalisk (wymiary są do dopracowania...) i Miner. Czekam na opinie.
PS: Uwaga do Artaliska: powinien być używany przez MG bardzo oszczędnie, na razie udokumentowano tylko dwa osobniki tego gatunku. Jeden to ten przedstawiony poniżej, drugi jest gdzieś na Char (gdzieś... pytanie, gdzie?).

Artalisk

Wielki, wręcz ogromny stwór stał w jakieś dwadzieścia kilometrów od miasta. Masywne cielsko stało na sześciu nogach, każda była na tyle duża by zgnieść Siegie Tanka. W miejscu typowego płata czołowego jest jakby guz. Ogólnie łeb stworzenia znajdował się nisko, względnie nisko. Cały stwór miał sto, może sto dziesięć metrów wysokości. To, co było głową było mniej więcej na sześćdziesięciu metrach. A teraz najgorsze: z grzbietu wyrastało coś, co z braku lepszego określenia nazwaliśmy lufą. Długa na czterdzieści metrów, kalibru dwustu milimetrów, może więcej. Nie miałem okazji poprzyglądać się dłużej. Choć Zerg ten wydawał się bardzo duży, a związku z tym potężny i bardzo pancerny, jego pancerz w wielu miejscach był cienki. Na tyle cienki, że jak oberwał rakietą w miejsce, w którym noga przechodzi w grzbiet, to się zachwiał. Nie upadł, tylko zachwiał. Widać było, że noga ta już mu nie posłuży. Gdy dostał w kolejną nogę to ukleknął. Wystrzelił kolejny pocisk i upadł. Nadal żył i był w stanie strzelać. Posłaliśmy mu rakietę w dupę, tak dla sprawdzenia, czy coś się stanie. Cud, że przeżyłem. Eksplodował, choć nie wiem, czy od rakiety, czy sam. Być może wiedział, że jest stracony, więc chciał dokonać jak najwięcej zniszczeń. Być może nagromadziły mu się jakieś gazy i rakieta, taka standardowa przeciwpancerna, spowodowała eksplozję tego gazu. Myślę, że raczej się tego nie dowiemy. Będzie wiadomo dopiero wtedy, gdy Zergowie użyją tego Artaliska ponownie. Choć wtedy pewnie będzie nie dość, że ulepszony, to jeszcze pod naprawdę silną ochroną... I raczej będzie szybciej strzelał. Ten Artalisk, z którym miałem doczynienia oddawał jeden strzał na pięć minut. Ale jak strzelił to lej powstawał baaardzo szeroki... Naprawdę bardzo szeroki...

Rany: 12
Wytrzymałość: 6
Obrona bierna: 5 (żeby nie trafić to trzeba być mistrzem. Very Happy)
Pancerz: głównie 5z4, miejscami 3z2 (głównie łączenia)
Atak: trafia zawsze, albo samym pociskiem, albo podmuchem
Obrażenia: ogromne (niszczy spory kawałek miasta...)
Prędkość: 120 km/h (tak naprawdę to jest wolny, ale jeden jego krok to... sami sobie wyobraźcie)

Uwagi: po trafieniach w krytycznie miejsca (szyja, łączenia, itd.) PT rośnie do 15-20, ale obrażenia rosną maksymalnie trzykrotnie*.

*Decyduje rzut kostką K6. 1-2 to bazowa wartość. 3-4 to dwukrotność obrażeń, a 5-6 to trzykrotność obrażeń.

Miner
Stworzenie odkryte przez przypadek podczas szarży na bazę Zergów. Nadzwyczaj wolne, słabe i bezbronne. Dosyć duże, więc może co najwyżej zgnieść człowieka. Wygląda jak połączenie pająka (ze względu na duży tyłek) z Ultraliskiem. Ale ten tyłek, albo raczej odwłok ma parę bardzo szczególnych właściwości. Pierwsza z nich to organiczna fabryka. Pobiera z podłoża wszelkiego rodzaju substancje organiczne, rozkłada je na części pierwsze i łączy ponownie w wybuchowe związki, które potem pakuje do stworków nazwanych po prostu minami. Druga z nich to wielka pojemność. Egzemplarz, który udało nam się otworzyć bez eksplozji miał ładunek ponad pięćdzieśięciu takich min, a śmiem przypuszczać, że mógł mieć ich więcej. Wyglądają też na trochę niezależne od woli Suzerenów, albo są po prostu bezdennie głupie. Grunt, że po zniszczeniu tejże bazy namierzyliśmy innego minera, który nadal sobie pracował, zakładając miny. Daliśmy mu spokój, oznaczając tylko na mapie jego drogę i kontrolując co jakiś czas. Analitykom wyszło, że Zerg szedł cały czas w linii prostej, co pięć metrów zatrzymując się, by złożyć minę i pobrać materiały na kolejną. Gdy trafił na jeden z naszych patroli nie zauważył go. Żołnierze dostali rozkaz, aby nie strzelać i obserwować stworzenie. To przeszło obok nich, dwa metry dalej zatrzymał się i złożyło prezent, po czym poszło sobie dalej. Gdy dwa dni później przez tą linię, którą wytyczył Miner przeszło kotruderzenie Zergów część min zareagowała i eksplodowała. Niektóre reagowały na wszystkie stworzenia, niektóre tylko na określone. Podejrzewamy, że zachowałyby się tak samo w stosunku do naszych armii. Niestety, na razie nie mamy opracowanego odpowiedniego wykrywacza min, choć mówi się, że Wyzwoleni są w stanie je wykrywać i "przepragromywać", ale jeszcze tego nie potwierdzieliśmy. Inna sprawa, że żaden Wyzwolony nie bardzo chciał z nami współpracować...

Rany: 6
Wytrzymałość: 3
Obrona: 10 (niby średniej wielkości, ale jednak bardzo niezgrabne)
Pancerz: 4z3 (taki ładunek...)
Atak: 6z1 (krótkowidz. Nic dodać, nic ująć.)
Obrażenia: 3z2 (tylko taranuje... raczej będą mniejsze)
Prędkość: 30 km/h (nie ma powodów, by się gdziekolwiek spieszyć... Smile)
MuadDib
Ultralisk

PostWysłany: Nie Gru 31, 2006 11:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jedna uwaga...
Chyba nie powinno się łączyć strategii terrańskiej z zergańską? Wkońcu to nie ta sama rasa. Jak dla mnie coś takiego jak artyleria zergów nie powinno istnieć.
Cylindryk
SSJ4

PostWysłany: Nie Gru 31, 2006 12:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nadświadomość się uczy i testuje różne taktyki. Choć najlepszą jest masa, to cele bardzo dobrze chronione, na których nie zależy Nadświadomości spokojnie można zniszczyć. Do tego jest Artalisk. A także do wprowadzenia chaosu (Chaosu raczej... Smile) i do samych miast, i na pole bitwy. Poza tym ten Artalisk na Char może zostać wykorzystany albo do niszczenia okrętów na orbicie (Starship Troopers... po zrobieniu sobie dopiero skojarzyłem), albo niszczenia statków desantowych zaraz po wylądowaniu, ale przed wysadzeniem ładunku.

PS: Zresztą napisałem, że Nadświadomość dopiero eksperymentuje z nim. Znane są dwie sztuki, w tym jedna jest... no, nieco... rozkawałkowana... Wink
Drache
Sługa Chaosu

PostWysłany: Nie Gru 31, 2006 12:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobrze, artyleria Roju istnieć może, ale pod warunkiem, że i ludzie wynajdą lepszą broń w starciu z nim. Od czegoś w końcu mają te x laboratoriów, rozrzuconych po całym sektorze Korpulu.

2007-02-24 - 333 posty, połowa ZUA!
Powrót do góry
Zerdal
Łowca

PostWysłany: Nie Gru 31, 2006 12:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A mi Artralisk zdecydowanie 'nie podchodzi' Confused. Miner już prędzej, ale trzeba by go nieco dopracować.. Chociaż z drugiej strony, po co MINY skorą są Lurkery? Nie dość że są mobilne to jeszcze mogą niszczyć całe grupy piechoty 'wielorazowo'...
Powrót do góry
Cylindryk
SSJ4

PostWysłany: Nie Gru 31, 2006 12:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miny są na takie bazy, w których np. albo nie ma Lurkerów z różnych przyczyn (niedostępne, wybitne itp.), albo jest tak duży teren do obrony, że miny są znacznie lepszym rozwiązaniem. Tak samo jak u Terran: niby są Siegie Tanki, ale Spider Miny są bardzo powszechnie wykorzystywane, prawda?
Ale niech może wypowie się Craven, nasza ziemska Nadświadomość, co myśli o takim swoim pomiocie. Wink

A opisy, zwłaszcza Minera (podobnie jak jego nazwa) są do dopracowania. Na razie dałem jako takie... robocze wyorażenie.
Craven, wyobraź sobie Ultraliska. Wydłuż go trochę, z ostrzy zrób przednie nogi, zetnij płat czołowy i dodaj na grzbiecie ogromną lufę. Masz? No to mniej więcej tak to wygląda. Choć to tylko moje wyobrażenie (np. ja sobie w zupełnie inny sposób wyobrażam i Archanopoda, i Werdlinga).

Ostatnio zmieniony przez Cylindryk dnia Nie Gru 31, 2006 12:36 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Craven
Nadświadomość

PostWysłany: Nie Gru 31, 2006 12:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miner jest spoko. Dopracować opis owszem, ale poza tym może być. Artalisk też mi niezbyt podchodzi, do tego opis totalnie nie daje mi cienia wyobrażenia jak to wygląda - wydaje mi się wewnętrznie sprzeczny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Caleb
Królowa

PostWysłany: Czw Lut 15, 2007 5:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Heh... wiecie co bardzo lubie? Chodzić do Empiku i czytać książki. Bardzo się ucieszyłem kiedy zobaczyłem że mają tam drugą i trzecią z wydamych w Polsce książek ze SC. Nie powiem raczej nie były to książki wysokich lotów, ale w tej drugiej (to chyba było Dziedzictwo Xel'Naga czy jakoś tak) pojawiła się nowa rasa. Roverliski które powstały po zasymilowaniu takiego niebieskofuterkowego zwierzaczka. Był to taki jakby wielki piesek. Zainteresowanych odsyłam do lektury.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum StarCraft RPG Strona Główna -> Zergowie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 3 z 9

Skocz do: