| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Craven Nadświadomość

|
Wysłany: Czw Lut 15, 2007 7:26 pm Temat postu: |
|
|
Czytali, czytali i znają
Niestety do trzeciej się nie miałem okazji dobrać a ponoć najlepsza. _________________ Mateusz "Craven" Wielgosz
"Protoss warriors aren't made great. They are born great."
"Laugh and the world laughs with you. Weep and you weep alone."
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Cylindryk SSJ4

|
Wysłany: Pią Lut 16, 2007 1:40 pm Temat postu: |
|
|
Caleb, Roverliskami to ty już się nie przejmuj. Dzięki mnie już się znalazły w systemie. Podobnie jak nieco poprawione Behemoty i Kolczatki.
PS: A, i Miner... _________________ Siergiej Scully, Firebat, MG=Dante
Sev Scully, policjant, MG=Dante |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Caleb Królowa

|
Wysłany: Pią Lut 16, 2007 3:50 pm Temat postu: |
|
|
Podczas częstych wizyt w Empiku przeczytałem trzecią część. Choć autor nie miał raczej szczegółowej wiedzy o SC (przynajmniej ja tak to odczułem) to była znacznie lepsza od drugiej.
Powiem tylko, że fabuła jest związana z jednym z najważniejszych wynalazków terran. _________________ In Steel we trust.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Brat_Draconius Hydralisk

|
Wysłany: Pią Lut 16, 2007 10:40 pm Temat postu: |
|
|
I Live for The Swarm!
Od pewnego czasu intryguje mnie kwestia istnienia zergowskich 'stacji kosmicznych' oraz konstruktów pełniących rolę potężnych jednostek na miarę battlecruisera. Mamy Behemota który może być ciekawym polem do manewrów, jednak wydaje mi się, że Rój mógł tworzyć jakieś astrolingi i astroliski czy jak to nazwiemy. _________________ Patryk Brat_Draconius Tąta |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Craven Nadświadomość

|
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 12:36 am Temat postu: |
|
|
Ja widzę raczej przestrzeń kosmiczną jako największą słabość Zergów. W ogóle ten wątek jest jednym z najbardziej zgrzytających w SCRPG. Zergi w próżni... _________________ Mateusz "Craven" Wielgosz
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Brat_Draconius Hydralisk

|
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 10:36 am Temat postu: |
|
|
I Live for The Swarm
Zergowie nie mają słabości . A tak na poważnie, można przyjąć, że większość zergowskich pomiotów jest w stanie przeżyć w próżni. Do tych które moim zdaniem na 100% podrafią można zaliczyć: Suzerena, Królową, Mutaliska wraz z jego formami ewolucyjnymi, Scourge'a oraz Behemota. Rój wiedząc, o swojej słabości na tym polu najpewniej będzie prowadził eksperymenty by stworzyć byty zdolne dać mu i w tym polu przewagę. Tutaj dobrym pomysłem jest modyfikacja Behemota, poprzez dołączenie odpowiednio przystosowanych konstruktów które będą pełnić rolę uzbrojenia oraz wylęgarniami pomniejszych pomiotów. _________________ Patryk Brat_Draconius Tąta |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Craven Nadświadomość

|
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 12:58 pm Temat postu: |
|
|
No tak sądzę, że to jedyna sensowna metoda dla Roju, bo w sumie oni nie mają potrzeby przewagi w kosmosie tylko przemieszczania się z miejsca na miejsce. Tzn nie muszą mieć baz w przestrzeni ani nic takiego (nawet jeśli moga zainfekować platformę). _________________ Mateusz "Craven" Wielgosz
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Caleb Królowa

|
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Mam taką małą prośbę... możecie mi dać linka czy coś gdzie mogę zobaczyć opisy zergów. _________________ In Steel we trust.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Craven Nadświadomość

|
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 2:16 pm Temat postu: |
|
|
http://starcraftrpg.eu/ -> dział download -> Świat Zergów _________________ Mateusz "Craven" Wielgosz
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Caleb Królowa

|
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 2:24 pm Temat postu: |
|
|
Kiedy ja ściągałem podręcznik to tego nie było... no jasne przecie ja ściągałem z Mechaniki i Sprzętu... małe niedopatrzenie.
Właśnie kończę czytać... całkiem niezłe. _________________ In Steel we trust.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Craven Nadświadomość

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amdor Goliath

|
Wysłany: Nie Lut 18, 2007 8:41 pm Temat postu: |
|
|
Hmm, czyli te "próżniowe" zergi pobierają mase tlenu jak są na planecie (czy tego czym oddychają) i wystarcza im na podróż swoją i pomniejszych tworów. Dobrze kumam? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Craven Nadświadomość

|
Wysłany: Nie Lut 18, 2007 8:59 pm Temat postu: |
|
|
chyba nie podejmę tematu bo nic sensownego z tego nie wyjdzie- jakby pobrali ten tlen to by próżnia najprawdopodobniej rozszarpała je na strzępy. W ogóle trudno tu o jakieś sensowne wyjaśnienie. _________________ Mateusz "Craven" Wielgosz
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Brat_Draconius Hydralisk

|
Wysłany: Pon Lut 19, 2007 10:46 am Temat postu: |
|
|
I Live for The Swarm
Generalnie jedynym sensownym rozwiązaniem jest przyjęcie, że Rój zaadaptował mechanizmy używane przez stworzenia zdolne do przeżycia w próżni i tak zmodyfikował swe twory by próżnia nie była dlań przeszkodą. Nic sensowniejszego w tej materii nie jesteśmy w stanie stworzyć, a wywody pseudonaukowe lepiej sobie odpuścić.
P.S. Wpadły mi ostatnio dwa pomysły na nowe zergowskie twory. Jeden będzie wspomnianą przezemnie wcześniej 'organiczną kapsułą zrzutową' a drugi inspirowany Warhammerem 40.000 jest pewną wariacją na temat lurkera. _________________ Patryk Brat_Draconius Tąta |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Nie Mar 11, 2007 11:21 pm Temat postu: |
|
|
Robale w kosmosie? Nie, to bez sensu! Wiecie, jak twardy pancerz musiałyby mieć?W kosmosie nie ma tarcia, więc materia może nabierać wielkich prędkości, a dla przykładu materia, np. skała o wielkości kostki k10, a nawet mniejsza, w kosmosie mogłaby z łatwością przebić dzisiejsze skafandry kosmiczne.
A poza tym każda rasa powinna mieć jakieś wyjątkowe ułomności, u Zergów na przykład byłoby to, że w kosmosie poruszać się mogą tylko we wnętrzu Behemotów. W ten sposób można by zbalansować każdą rasę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|